בישיבת מועצה שלא מן המניין שהתקיימה השבוע בהוד השרון, התפרץ עימות חריג בין חברי האופוזיציה לבין הקואליציה . חברי האופוזיציה ביקשו לקיים דיון בשתי הצעות לסדר – האחת לביטול אגרת השמירה, והאחרת לקביעת לוח זמנים קבוע לישיבות ועדת החינוך – אך שתיהן נפסלו עוד לפני שזכו לעלות לדיון.
היועץ המשפטי לעירייה טען כי ההצעות אינן ניתנות לדיון בשל עתירה תלויה ועומדת, אך לדברי חבר המועצה נדב דואני, "לא ניתן כל נימוק משפטי מבוסס, וזו דריסה בוטה של ההליך הדמוקרטי". לדבריו, היועץ המשפטי מטעם סיעתו דווקא אישר את חוקיות הדיון: "לא הייתה כל מניעה להעלות את ההצעה", הדגיש.
"שיא של חוסר תפקוד חינוכי"
לדברי האופוזיציה, מעבר לסוגיית אגרת השמירה, מדובר במשבר מתמשך בתחום החינוך בעיר. "ועדת החינוך לא מתכנסת באופן קבוע, מוסדות חינוך נסגרים ללא שיח מקדים עם ההורים – אין תוכנית, אין שקיפות, אין הקשבה", אמרו חברי המועצה. בין הדוגמאות שצוינו: סגירת בית הספר ת"לי בשל מיעוט נרשמים, ניסיון לסגור את בית הספר לאומנויות בשכונת נווה נאמן, וסגירת כיתת מב"ר בתיכון מוסינזון.

חבר המועצה נדב דואני מספר: "אני חבר מועצה כבר 17 שנה ומעולם לא השתתפתי בישיבה כזו". לדברי דואני, אב לתלמידת כיתה י', שיועדה ללימודי ביוטכנולוגיה, סיפר כי ביתו שובצה מחדש בלי הכנה מוקדמת. "היא עברה לבית ספר חדש, למסלול לימודים תובעני – בלי תיאום, בלי שיח. אנחנו חוששים שהיא תיכשל בבגרויות. ככה לא מתנהלים".
העירייה: "טענות מגוחכות – נמשיך לפעול בשקיפות"
מהעירייה נמסר כי האשמות האופוזיציה מנותקות מהמציאות. סגן ראש העיר רן יקיר טען כי מדובר בניסיון לייצר דרמה תקשורתית:
"האופוזיציה שלחה אינספור מיילים במהלך תקופת המלחמה עם איראן. מרגיש לנו שהם פשוט משחקים משחקים. הם עצמם דחו את מועד הישיבה המקורי, וכשנקבע מועד חדש – ראש העיר ומנהלת אגף החינוך השתתפו בטקסי סיום של תלמידים. סגני ראש העיר הגיעו לישיבה במקומם".

לגבי סגירת בתי הספר, ציין יקיר כי ההחלטות התקבלו בכפוף להנחיות משרד החינוך, ובמקרים מסוימים נעשה ניסיון נוסף לגייס נרשמים, אך ללא הצלחה.
"ראש העיר פתח מחדש את ההרשמה לבית הספר ת"לי, אך לא נרשמו מספיק תלמידים. מוסד חינוכי שלא עומד בתנאים – נסגר. זוהי מגמה דמוגרפית – לא החלטה פוליטית".
בנוגע לביקורת על פעילות ועדת החינוך, הודה יקיר כי התקיימה רק ישיבה אחת בשנה האחרונה. "שתי ישיבות שתוכננו בוטלו בשל המצב הביטחוני. ישיבה נוספת מתוכננת ליולי הקרוב. אנחנו משתפים פעולה עם ועד ההורים היישובי, ופועלים בשקיפות מלאה מול כל הגורמים", הוסיף.
הצעות נדחו – והציבור במרכז
בסיומה של הישיבה, ניסו חברי האופוזיציה לחדש את הדיון על ההצעות לסדר – אך נדחו על ידי רוב קואליציוני בהצבעה מהירה. "הציבור הוא זה שנפגע", טענו. "אנחנו דורשים תוכנית חינוכית אסטרטגית ברורה, עם יעדים שקופים שיגיעו לכל תושב ותושבת. אסור שהעיר תנוהל באילתור – במיוחד לא בתחום החינוך".