משטרת ישראל ממשיכה להרחיב את האכיפה נגד העסקת שוהים בלתי חוקיים. במסגרת פעילות ממוקדת של שוטרי מחוז מרכז בימים האחרונים, נסגרה בצו מנהלי מסעדה בהוד השרון למשך 30 ימים, לאחר שבבדיקה שערכו השוטרים התברר כי במקום הועסקו שוהים בלתי חוקיים.
במהלך המבצע, שהתמקד בעבירות העסקה, הסעה והלנת שוהים בלתי חוקיים, ביצעו שוטרי מרחבי השרון והשפלה מחסומים בכניסות לערים, סריקות באתרי בנייה ובבתי עסק ובקרות יזומות ברחבי המחוז.
במסגרת הפעילות אותרו ונעצרו 19 שוהים בלתי חוקיים מאזור יהודה ושומרון, לצד שלושה מעסיקים ושני מסיעים, אשר הועברו לחקירה בתחנות המשטרה בכפר סבא ובראשון לציון.
מהמשטרה נמסר כי בתום החקירות הוארך מעצרם של חלק מהחשודים, ובמקרים מסוימים אף הוגשו כתבי אישום נגד מעסיקים שנחשדו בהעסקת שוהים בלתי חוקיים.
במקביל להליך הפלילי, הפעילה המשטרה גם את הסמכות המנהלית העומדת לרשותה, והוציאה צווי סגירה לשתי מסעדות – אחת בהוד השרון ואחת בראשון לציון – לאחר שעל פי ממצאי החקירה הועסקו בהן שוהים בלתי חוקיים. הצווים מורים על סגירת בתי העסק למשך 30 ימים.
במשטרה הדגישו: "משטרת ישראל תגלה אפס סובלנות נגד מי שמפר את החוק ועלול לפגוע בביטחון האזרחים, ותמשיך לפעול בנחישות נגד עבירות הסעה, הלנה והעסקת שוהים בלתי חוקיים, במטרה למצות את הדין עם כלל המעורבים."
במשטרה מציינים כי האכיפה בתחום זה תימשך גם בתקופה הקרובה, תוך שילוב פעילות מודיעינית, ביקורות פתע בבתי עסק, סריקות באתרי בנייה ואכיפה בכבישים, כחלק מהמאבק במי שמסייעים לשהייה בלתי חוקית בישראל.




