יוזמה זו שמה לה למטרה להילחם בהתחממות הגלובלית באמצעות אסטרטגיות חדשניות של ייעור והצללה עירוניים. על ידי השתתפות בתוכנית זו, הוד השרון מתחייבת לשפר את סביבתה העירונית, לשפר את איכות החיים של תושביה ולהוות דוגמה לערים אחרות בישראל. התוכנית כוללת ליווי מקצועי, כלים טכנולוגיים ושילוב של מוביל ייעור עירוני ייעודי שיפקח על מאמצים אלה.
תוכנית "ערים מובילות"
התוכנית "ערים מובילות", שיזם "דרך צל" – המרכז ליער עירוני והצללה, היא יוזמה חדשנית למאבק בהשפעות שינויי האקלים באזורים עירוניים. תוכנית הדגל שואפת לבנות רשת של עשר ערים ישראליות חלוצות שיקבעו את הסטנדרט לנטיעות והצללה עירונית בעשור הקרוב. התוכנית, שהוכרזה במכון ון ליר בירושלים, מתמקדת במתן תמיכה מקיפה לערים נבחרות. זה כולל הכוונה מקצועית, כלים טכנולוגיים מתקדמים ושילוב של מוביל ייעודי ליער עירוני בכל רשות מקומית. על ידי טיפוח שיטות עבודה מומלצות ופתרונות חדשניים, "ערים מובילות" שואפת ליצור סביבות עירוניות ירוקות ומוצלות אשר ישפרו את איכות החיים של התושבים ויחזקו את החוסן העירוני אל מול התגברות גלי החום הקיצוניים והקיץ הממושך.
מחויבותה ויעדיה של הוד השרון
הוד השרון הפגינה מחויבות חזקה לקיימות סביבתית על ידי הצטרפותה לתוכנית "ערים מובילות". העירייה הציבה יעדים שאפתניים לשיפור הייעור והצללה העירוניים, מתוך הכרה בחשיבותם של מאמצים אלה במאבק בשינויי האקלים ובשיפור איכות חייהם של התושבים. האסטרטגיה של העיר כוללת נטיעת עצים חדשים, הגנה על עצים קיימים ותחזוקה יעילה של היער העירוני. בנוסף, הוד השרון מתכננת לשלב פתרונות הצללה משלימים על מנת לספק הקלה מיידית מחום קיצוני.
מרכיב מפתח בתוכניתה של הוד השרון הוא מינוי אחראי ייעור עירוני. אדם זה יפקח על יישום תוכנית ההצללה האסטרטגית של העיר, ויתאם את המאמץ בין היחידות העירוניות השונות. על ידי נקיטה בגישה יזומה בנוגע לירקות עירונית, הוד השרון שואפת להוות דוגמה לערים אחרות בישראל, ולהדגים את היתרונות של ייעור עירוני ויוזמות הצללה מנוהלות היטב. מחויבות זו מדגישה את חזונה ארוך הטווח של העיר לסביבה עירונית עמידה ובת קיימא
אמיר כוכבי, ראש עיריית הוד השרון: "אנחנו שמחים וגאים להיות חלק מנבחרת הערים המובילות בתחום הייעור העירוני בישראל. הוד השרון לקחה על עצמה מחויבות אסטרטגית ארוכת טווח לקידום נושא העצים וההצללה בעיר, כי אנחנו מבינים שזו השקעה ישירה באיכות החיים של התושבים שלנו ובחוסן העירוני שלנו בעידן של שינויי אקלים.
טל מילס, מנכ"לית המועצה הישראלית לבנייה ירוקה: "ארבע הרשויות נבחרו בתהליך קפדני, תוך בחינת המחויבות שלהן לעשייה בתחום. אחד מהיעדים שלנו בשנים הקרובות הוא הכנסת ערים מובילות נוספות לתהליך. תודה לראשי הערים על הבנת חשיבות הנושא, על רתימת הצוותים המקצועיים והשותפות האמיצה והמשמעותית".
נעם בר-לוי, מנהל "דרך צל" במועצה הישראלית לבנייה ירוקה: "רשויות מקומיות בישראל מתמודדות עם אתגרים רבים מול שינויי האקלים. אנו גאים בעיריות שלקחו על עצמן משימה שאפתנית, לחולל שינוי ולשפר את איכות חיי התושבים שלהם, ונפעל יחד עימן ליצירת מרחבים עירוניים ירוקים ומוצלים לרווחת כולם".