אריאל הנגבי, תושב הוד השרון ואב לשלושה, הגיע ביום חמישי בלילה לזירת הקטטה בכיכר מגדיאל, בין נערים תושבי הוד השרון לבין נערים מכפר סבא. הטלפון שקיבל מבנו היה אצלו קריאת השכמה. "הבן שלי חטף דוח של 1000 שקל ואני מעדיף שיכאב לי הכיס עוד מאה פעם ושלא אסע לבית קברות להקריא לו שירים שכתבתי לזכרו".
הנגבי שהגיע לזירה מספר שראה קבוצה גדולה של נערים שהתקוטטו בניהם עד להגעת המשטרה והשיטור העירוני של עיריית הוד השרון. כעת הוא קורה להורים לקחת אחריות ולנסות למצוא פתרון לשוטטות של הילדים בלילות ללא מעש.
ביום חמישי התרחשה קטטה המונית סמוך לחצות בכיכר מגדיאל. עשרות ילדים קבלו דוחות מהמשטרה וחלקם הוכנסו לניידות המשטרה למרות גילם הצעיר. הורי הילדים היו חלוקים בדעותיהם בנוגע לטיפולה של המשטרה וטענו כי מדובר בילדים בגיל 15 בלבד. חלקם אף טענו כי המשטרה השתמשה בכוח מופרז.
הנגבי: "ממש פחדתי מהרגע הזה. אני מודע לכך ששני הבנים שלי מסתובבים עם חבריהם בגינה שסמוכה לכיכר. כמובן שאני מעדיף שבשעה כזו הם יהיו בבית במיטה, אך לצערי אני לא יכול לאסור עליהם להיפגש עם חבריהם".
מה ראית שהגעת למקום?
"הרבה בני נוער, חלקם מהעיר וחלקם מכפר סבא. מסתבר ששני החבורות רבו בניהם. היו שם מלא משטרות שחילקו דוחות ואף הכניסו נערים לניידות. ראיתי ילדים מקללים, מתגרים בשוטרים, לועגים ומתנגדים לשוטרים שניסו להתמודד במורכבות גדולה מול חבורת נערים שמתעתעת בהם.
חבר של בני הוכנס לניידת והצלחתי לשכנע את השוטר שאני אהיה אחראי לו ואקח אותו לביתו. לקחתי את ילדיי והבנתי שמשהו חייב להשתנות".
כתבת 'בפורום אביב שאתה מעדיף שבנך קיבל דוח. רוב ההורים מתביישים בסיטואציה כזו
"התופעה הזו מתרחשת בגינות באזור מגדיאל לא מהיום. כאבא גרוש לשלושה ילדים אני מודע לכך שילדיי עברו גירושים, קורונה ומלחמה. יחד עם זאת אנחנו ההורים חייבים לקחת אחריות על המעשים של ילדינו ולא לחפש את השוטרים. אנחנו חיים במצב מדיני מורכב וצרכים לאפשר לשוטרים לטפל בבעיות של פעילות פח"ע ולא בריב בין נערים. החלטתי לכתוב את מה שכתבתי כדי שהורים אחרים יתעוררו לפני שיקרה כאן אסון. אני מקווה שהכתבה הזו תגיע לכולם, גם להורים מכפר סבא".
מה אתה מציע?
"צריך להקים מערך יחד עם העירייה שייתן מענה תעסוקתי או מקומות בילוי לילדים במקום שיסתובבו בלילות ברחובות. בנוסף להקים סיירות נוספות של הורים שיסתובבו ברחובות בעיקר בסופי שבוע ובחופשים".