הרב אלחרר הוא תושב הוד השרון ופעיל בולט בקהילה הדתית בעיר. לאורך השנים היה מעורב בפעילות קהילתית ורבנית מקומית, דבר שעמד, לדברי גורמים המעורים בתהליך, לזכותו במהלך הליך הבחירה.
הליך הבחירה התקיים בהתאם לחוק, באמצעות גוף בוחר ייעודי הכולל נציגי מועצת העיר, המועצה הדתית ונציגי ציבור שאושרו על ידי המשרד לשירותי דת. ההצבעה נערכה לאחר חודשים של הכנות, הצגת מועמדים ודיון ציבורי ער, שזכה לעניין רב בקרב תושבי העיר.
הרב אלחרר צפוי להיכנס לתפקידו בתקופה הקרובה ויהיה אמון על מכלול תחומי הרבנות העירונית – בהם נישואין, כשרות, בתי הכנסת, מקוואות, שירותי דת והובלה רוחנית של הקהילות השונות בעיר.
היעדר רב עיר במשך כ־20 שנה השפיע על אופן ניהול שירותי הדת בהוד השרון, שהתבססו לאורך השנים על ממלאי מקום ועל פעילות המועצה הדתית. כעת, עם מינוי רב עיר קבוע וברוב ברור, בעירייה ובקרב גורמים קהילתיים מביעים תקווה ליציבות, להסדרה ולדיאלוג המותאם לאופייה הייחודי של העיר – המאופיינת באוכלוסייה חילונית, מסורתית ודתית מגוונת.
עם זאת, תהליך הבחירה לווה גם בביקורת ובמחלוקות ציבוריות, בין היתר סביב הרכב הגוף הבוחר והשלכות המינוי על המרחב הציבורי. גורמים בעיר מדגישים כי לאחר קבלת ההכרעה, האתגר המרכזי יהיה יישום מדיניות רבנית שתדע לחבר בין קהלים ולפעול ברגישות ובהקשבה.
כהונת רב עיר, הקבועה בחוק ויכולה להימשך שנים רבות, נחשבת לבעלת השפעה משמעותית על צביון העיר. הבחירה ברב אלחרר ברוב של שני שלישים מחברי הגוף הבוחר מסמנת נקודת מפנה בהיסטוריה המוניציפלית של הוד השרון.
עם זאת, גורמים בעיר מותחים ביקורת על אופי ההתנגדות למינוי וטוענים כי המאבק שניהלו חברי מועצת העיר יואב יחיעם ו־אייל כוכבא לא כוון לגופו של עניין מקצועי או קהילתי, אלא התמקד בעיקר בזהותו של הרב ובזיהויו הפוליטי עם תנועת ש"ס. לטענת המבקרים, במהלך ההתנגדות לא הוצגו טענות מהותיות נגד כישוריו, ניסיונו או פעילותו הקהילתית של הרב ארז אלחרר, אלא הושם דגש על שיוך פוליטי נתפס – זאת אף שמדובר בתושב העיר ופעיל בולט בקהילה הדתית המקומית. לדבריהם, ניסיון להציג את מינוי רב העיר כמהלך פוליטי חוטא למהות התפקיד, שאמור לשרת את כלל תושבי הוד השרון, ומעורר שאלות על גבולות השיח הציבורי ועל היכולת לקיים פלורליזם אמיתי גם כלפי זהות שאינה זוכה להסכמה פוליטית רחבה.
תגובה אחת
השאלה העיקרית פה: האם העיר תעבור תהליך הדתה כמו ערים אחרות שכבר אינן מכילות חילונים ליברלים?