קונים מנורה ב-5 שקלים וחוטפים דוח ב-250

תושבי הוד השרון שמשוועים לפתרונות חניה בעיקר במרכז העיר, מתלוננים על העדר מקומות חניה ביחס לאוכלוסייה. "לא ייתכן שאחטוף דוח רק כי המתנתי לרכב שיצא מהחניה כדי לחנות במקומו", אומר שרון דגון

לאחרונה, רבו התלונות מצד תושבי העיר על האכיפה חסרת ההתחשבות לדבריהם – מצד עיריית הוד השרון. יש לציין כי המצלמות הוצבו ברחבי העיר על פי חוק, בצירי תנועה עמוסים ורחובות ראשיים בעיר, לצורך אכיפת עבירות חניה בנסיבות שעלולות לסכן חיי אדם, לפגוע בסדר הציבורי, ליצור הפרעה לתנועה או למשתמשי דרך אחרים.

בעירייה טוענים כי המצלמות מתעדות עבירות חניה 24/7, במטרה לשמור על הסדר הציבורי ולמנוע חניות כפולות, חסימת נתיבים, חניות בתחנות האוטובוס, חסימת מעברי חצייה, מקומות חניה עבור נכים, והפרעה לתנועה.

תושבים רבים מספרים מנגד על מצוקת החניה הקשה, על עשרות הדוחות שקבלו – דבר שגורם להם להצביע ברגליים ולהימנע מקניות בעיר.

"בסוף מי שנפגע הם אנחנו הסוחרים", אומר תושב העיר שברשותו חנות ברחוב הבנים למוצרי חשמל. "מגיעים אליי לקנות מנורה שעולה בערך 5 שקלים וחוטפים דוח על סך 250 שקל. מאז שהתחילו להפעיל את המצלמות ההכנסה שלי ירדה בעשרות אחוזים. הלקוחות באים אליי בטענות לא לעירייה. צריך להפעיל כאן הסדרי חנייה כמו בעיר כפר סבא – שם החנייה מוגבלת לזמן מסוים, דבר שיוצר תחלופה ביו הרכבים ומאפשר להרבה אנשים להגיע לקניות".

שרון דגון, תושב העיר שחטף דוח לטענתו בזמן שהמתין לחניה ברחוב הבנים: "לא נראה לי הגיוני לחטוף דוח בזמן שאני ממתין שחניה תתפנה. לא ירדתי מהרכב ועמדתי במקום שלא הפריע לשאר התנועה לזרום. אי אפשר להתנהל אחרת מהסיבה שאם אמשיך ואעשה סיבוב – מישהו אחר יתפוס לי את החניה. בדוח שקבלתי נכתב כי העמדתי את הרכב, דבר שאינו נכון כי שהיתי בו והוא היה מונע. הגעתי לעיר לפני שנתיים הכל כאן פקוק, ורועש כמו בכביש סואן בכל שעות היממה. מה שהכי גרוע הוא שבעירייה מקשים עלינו".

דנה, תושבת העיר שקבלה 8 דוחות חניה מספרת שהדוחות שמתקבלים הם בדיוק לאחר דקה בלבד של עצירה. "מדובר בתופעה. בעירייה הציבו את המצלמות לפני כשנה ומאז כולנו סובלים. אנחנו מודעים לחוק אבל כשיש מצוקת חניה שצריך למצוא לה פתרונות. כרגע בחרתי לעשות את הקניות שלי מחוץ לעיר. אני ממש מתנצלת בפני כל בעלי המאפיות, הסופרים והירקנים – אני את הקניות שלי יבצע בעיר אחרת".

פנינו לרשות החניה העירונית כדי לברר היכן המצלמות מוצבות ואחרי כמה זמן הן מצלמות את הרכבים. לדברי הנציגה אליס, כל נהג שעומד עם רכבו בדאבל פארקינג, חוסם נתיב, עומד קרוב למעבר חציה – צפוי לדוח. "המצלמות מתחילות לצלם כעבור דקה – גם אם מדובר ברכב של נכה", היא אומרת ומסייגת: "רכב נכה יכול לעמוד על המדרכה בתנאי שהוא לא מפריע לעוברים והשבים".

מעיריית הוד השרון נמסר: "הוד השרון מתבצעת אכיפה של עבירות חנייה באמצעים אלקטרוניים. דו"חות החנייה ניתנים על ידי פקחים מוסמכים במקרים של העמדת רכב בניגוד לחוק.

בהתאם לחוק, קיימת לתושבות ולתושבים הזכות להגשת בקשות לביטול הדו"ח ובקשות להישפט בגינו.

עיריית הוד השרון הציבה את מצלמות האכיפה על מנת להביא למיגור עבירות החנייה שלא במקומות מוסדרים, המקשות ולעיתים אף מסכנות את משתמשות ומשתמשי הדרך.

אנו מבקשים מכל התושבות והתושבים,  להישמע להוראות החוק, כך נשמור על זכויות הנהגות והנהגים והולכות והולכי הרגל ונוכל להימנע ממתן קנסות". 

מיקום מצלמות האכיפה שמוצבות לאורך הרחובות:

דרך רמתיים 59, 76

רחוב הבנים 5, 6, 12, 14, 15

דרך מגדיאל 54, 69

כיכר מגדיאל

סוקולוב 2, 11, 14, 15, 16

סוקולוב 46, מתחם כיכר המושבה

חנקין 8, 12

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן