"זה לא עוד גניבה – זה טרור אזרחי": הפורצים תקפו בגז פלפל בלב שכונת מגורים בהוד השרון

תושב רחוב אפרים קציר הותקף בלובי ביתו ע"י חוליית פורצים – התושבים זועמים על המשטרה והעירייה: "מתחננים לא לחכות לאירוע דקירה כדי לפעול"

"זה לא עוד גניבה – זה טרור אזרחי": הפורצים תקפו בגז פלפל בלב שכונת מגורים בהוד השרון
"זה לא עוד גניבה – זה טרור אזרחי": הפורצים תקפו בגז פלפל בלב שכונת מגורים בהוד השרון

בלילה שבין שבת לראשון, מעט אחרי חצות, רחוב אפרים קציר בהוד השרון התעורר לאירוע אלים שהדגיש לתושבים מציאות כואבת – אין להם ביטחון בסיסי, אפילו לא מתחת לביתם. בעלה של קרין מלכה, תושבת הרחוב, הותקף בגז פלפל ובעט על ידי חוליית פורצים שתועדה כשהיא נכנסת לבניין ומכה אותו באכזריות.

האירוע המצולם התרחש לאחר תקופה ממושכת של דיווחים מצד דיירי הבניין והסביבה על גניבות רכוש, פריצות למחסנים, ניסיונות חדירה לדירות ואף איומים מילוליים על תושבים – כולל ילדים ובני נוער.

"מדובר בקבוצה מאורגנת שמגיעה בלילות, יודעת בדיוק מה היא עושה, ונעלמת לפני שמישהו מצליח להגיב", מספרת קרין. "אנחנו גרים בעיר שקטה, זה לא אמור לקרות פה. אבל כבר חודשים זה קורה – ושום דבר לא משתנה".

הגנבים גנבו גם צעצועים – וגם את תחושת הביטחון

על פי תיאור הדיירים, בשבוע שעבר גנבו הפורצים ג’יפ חשמלי לילדים שנרכש במתנה לבנם של קרין ובעלה לרגל יום הולדתו. "זה לא רק רכוש", היא אומרת, "זה תחושת ביטחון שנעלמת. הילד שלי שואל אם הפושעים יבואו שוב. מה אני אמורה להגיד לו?"

לדבריה, כל ניסיונות הדיירים לערב את המשטרה – העלו חרס. "התלוננו, שלחנו סרטונים, פניות חוזרות – אבל כל עוד לא הייתה תקיפה פיזית, התחושה הייתה שזה לא מספיק חמור מבחינתם".

עד שלשום בלילה. לאחר שחוליית הפורצים שבה לבניין, בעלה של קרין ושכן נוסף המתינו להם עם מצלמה ביתית שהותקנה במיוחד לצורך כך. כשהגנבים נכנסו ללובי, פרצה אלימות קשה – גז פלפל, בעיטות, והפלה לרצפה. "עמדתי במרפסת, ראיתי את הכול בזמן אמת עם הבת שלי. זה מראה שלא יוצא מהראש", היא מוסיפה.

המשטרה הגיעה כ-11 דקות לאחר תחילת האירוע, ומאז, לדבריה, מגלים במשטרה מעורבות גבוהה יותר. "אבל זה הגיע מאוחר מדי. למה לחכות שיקרה אסון?"

 

העירייה לא עונה – והאזרחים משלמים

לדברי התושבים, גם העירייה אינה עושה מספיק. "שילמנו השנה תוספת לאגרת השמירה. בפועל – אין שמירה, אין סיורים, אין כלום. זו שכונה עם משפחות צעירות, עם ילדים שחוזרים מהחוגים בלילה. התחושה היא שעד שלא יקרה פה אסון, אף אחד לא יפעל", אומר אחד השכנים.

עוד מוסיפים הדיירים כי שוחחו עם מחלקת הביטחון העירונית אך לא קיבלו הבטחות ברורות לפעולה. "אנחנו לא דורשים הרבה – רק לחיות בשקט. זה לא בקשה מוגזמת".

רקע: עלייה בתחושת חוסר הביטחון בערי השרון

האירוע המדובר אינו חריג בשבועות האחרונים. בהוד השרון, כמו גם בערים שכנות, מתרבים הדיווחים על ניסיונות פריצה, גניבות מרכב וממחסנים, ולעיתים גם מקרי תקיפה. בקבוצות התושבים המקומיות ברשתות החברתיות ניתן לראות דיווחים כמעט יומיומיים – חלקם מלווים בצילומי מצלמות אבטחה.

לפי נתוני המשטרה לשנת 2024, נרשמה עלייה של 12% במספר עבירות הרכוש באזור השרון – אך שיעור הפענוח נותר נמוך, ובמקרים רבים התושבים מרגישים שנותרו לבד במערכה.

מה המשטרה אומרת?

מהמשטרה נמסר בתגובה: "במהלך סוף השבוע התקבל דיווח על תקיפת תושב ע"י חשודים ברחוב אפרים קציר בהוד השרון. נפתחה חקירה ונאספו ממצאים בזירה, כולל תיעוד וידאו. המשטרה רואה בחומרה כל מקרה של פגיעה בביטחון האישי ותפעל למצות את הדין עם החשודים".

כתבות קשורות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן